Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Pušų spyglių druskos receptas

4649 Peržiūros 0 Liked
 

Pušų spyglių gydomosios savybės yra žinomos jau nuo senų laikų. Be to, kad pušų spygliai yra gausus vitamino C šaltinis, jie turi ir kitų naudingų medžiagų. Būtent dėl to pušų spygliai plačiai naudojami medicinos pramonėje, o žolininkai vis dažniau bando atkreipti visų dėmesį ir skatina pušų spyglių naudą išnaudoti ir namų sąlygomis. Ypač kai tai padaryti - visai nesudėtinga!

Prieš kurį laiką, kai dalinausi su Jumis fermentuotos pušų spyglių arbatos receptu, žadėjau, kad jeigu Jums bus įdomu - pasidalinsiu ir pušų spyglių druskos receptu. Ir nors pasiūlymas pasidalinti šiuo receptu susilaukė susidomėjimo, iš tiesų, jokios paslapties čia nėra - viskas labai paprasta. Be to, galite ir arbatą, ir druską gaminti tuo pat metu - procesas beveik toks pats.

Panaudojimas

Pušų spyglių druską galima naudoti Pesto bei kitiems padažams gaminti, sriuboms gardinti, mėsos ir žuvies marinavimui, o taip pat ir kaip prieskonius jau pagamintiems mėsos ir žuvies patiekalams. Dar aš atradau, kad ši druska puikiai tinka juodai duonai su sviestu pagardinti.

Be to, žolininkai ir vaistažolininkai spyglių druską įvardija kaip pirmąjį pagalbininką skaudančios gerklės skalavimui, taip pat galima daryti inhaliacijas su šia druska. O dar šią druską galima berti į vonią maudantis.


Jums reikės: 

  • pušų spyglių (norimo kiekio) 
  • druskos (norimo kiekio, rekomenduoju naudoti stambią akmens druską)

Gaminimas

- Parsinešę iš miško namo pušų spyglių, juos vieną kartą perleidžiame per mėsmalę.

- Perleistus per mėsmalę, dar drėgnus pušų spyglius inde sumaišome su druska (aš maišiau santykiu 1:1, bet rekomenduoju daryti pagal savo skonį).

- Uždengiame indą rankšluosčiu ir paliekame mažiausiai kelioms valandoms pastovėti šiltai (galite palikti pastovėti ir ilgiau, tuomet pušų spyglių masė bus sodresnio, ryškesnio, intensyvesnio kvapo ir skonio).


Džiovinimas

- Paruoštą masę išdedame ant maisto džiovyklės padėkliukų, skirtų pastilei, ir paskirstome tolygiai per visą padėkliuką.

- Džioviname apie 4-5 val. 40°C temperatūroje. Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galima džiovinti žemesnėje temperatūroje, bet tuomet džiovinimo laikas prailgės.

- Baigus džiovinti, leiskite pušų spyglių druskai atvėsti ir atvėsintą sudėkite į sausus, sandarius indus. Kad ji ilgiau išsilaikytų kvapni ir išlaikytų visas savo maistines savybes, rekomenduoju saugoti ją vakuuminiuose induose arba stikliniuose induose su vakuuminiais dangteliais.

Svarbu: kadangi išdžiovinta pušų spyglių druska bus biri, džiovinti pušų spyglių masės ant padėklų su plyšiais nepavyks - spyglių druska byrės tarp džiovyklės padėklų plyšių. Man asmeniškai čia puikiai praverčia mano naudojama maisto džiovyklė Ezidri ir jos papildomi aksesuarai - pastilės padėkliukai, kurie puikiai tinka ne tik gaminant skystus produktus, bet ir itin smulkius ir birius.

Pastaba: nurodytas džiovinimo laikas su maisto džiovykle Ezidri FD1000, jeigu Jūsų maisto džiovyklė yra kito modelio, laikas gali skirtis.


O ne tik pušų spyglių ir žolelių, bet ir visų kitų maisto produktų džiovinimui rekomenduoju savo paties naudojamą Ezidri maisto džiovyklę, apie kurią galite daugiau sužinoti paspaudę čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI


Jeigu dar nespėjote perskaityti fermentuotos pušų spyglių arbatos recepto, jį (o taip pat ir įvairių kitų receptų) galite rasti žemiau matomuose įrašuose.

 
Ar šis tinklaraščio įrašas jums buvo naudingas?
Kategorija: Džiovinimo receptai