Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Apelsinų cukatų receptas

2329 Peržiūros
 

Daugelis iš mūsų pripratę saldumynus pirkti prekybos vietose ir vaisių cukatai - ne išimtis. Tačiau vargu, ar toliau pirktumėte juos, jeigu žinotumėte, kaip paprasta ir greita juos pasigaminti namuose. Be to, nenuginčijamas pliusas, kad gamindami patys Jūs tiksliai žinosite pasigamintų saldėsių sudėtį ir neteks abejoti dėl kenksmingų priedų, be kurių neapsieina dauguma gamintojų.

Aš pats visuomet stengiuosi rinktis sveikas, be pridėtinių cukrų saldumynų alternatyvas, bet šaltais žiemos vakarais, kai ypač norisi ko nors skanaus prie arbatos, imu ir pasigaminu ką nors saldaus. Vienas iš mano dažniausių pasirinkimų - vaisių cukatai.

Tad šiandien dalinuosi su Jumis populiariausiu citrisiniu vaisiumi pasaulyje (Lietuva čia nėra išimtis) laikomu - apelsinų cukatų receptu (esant norui, apelsinus galima pakeisti kitu vaisiumi).

Ir patikėkite, tai - 100 kartų skaniau nei saldainiai!


Apelsinų cukatų receptas

Jums reikės:

- 1 kg apelsinų

- 1 kg cukraus

- 0,5 arb. š. citrinų rūgšties

- 1,5 l vandens

- cukraus pudros (nebūtina)


Gaminimas:

- Paruošiame apelsinus: nuplauname apelsinus ir papjaustome juos kartu su žievele norimo dydžio (maždaug 2 cm storio) gabalėliais.

- Gaminame sirupą: suberiame į indą cukrų ir užpilame vandeniu, statome indą ant ugnies ir palaukiame, kol užvirs.

- Dedame į verdantį sirupą supjaustytus apelsinų gabalėlius.

- Verdame maždaug pusvalandį, kartais pamaišydami.

- Po pusvalandžio išdedame apelsinus į gilų indą ir pridedame 0,5 arb. š. citrinų rūgšties. Gerai viską sumaišome.


Džiovinimas:

- Maisto džiovyklės padėkliukus, skirtus pastilei, lengvai patepame Jūsų pasirinktu augaliniu aliejumi (kad po džiovinimo lengviau nuimtumėte cukatus) ir išdėliojame ant jų apelsinų gabalėlius.

- Džioviname apie 10-12 val. 45°C temperatūroje (nurodytas džiovinimo laikas Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, jeigu Jūsų maisto džiovyklė kito modelio, laikas gali skirtis). Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galima džiovinti žemesnėje temperatūroje, bet tuomet džiovinimo laikas prailgės.

- Pagamintus cukatus galite pabarstyti cukraus pudra (nebūtina).

Malonaus džiovinimo ir skanaus!


O ne tik cukatų, bet ir visų kitų maisto produktų džiovinimui rekomenduoju savo paties naudojamą Ezidri maisto džiovyklę, apie kurią galite daugiau sužinoti čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI

[ApSC sc_key=sc1760169963][/ApSC]

 
Kategorija: Džiovinimo receptai