Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Moliūgų latės kava

1288 Peržiūros
 

Moliūgų latės kava (pasaulyje vadinama – pumpkin spice latte) – pati populiariausia šaltojo metų laiko kava pasaulyje, po truputį atrandanti savo gerbėjų ratą Lietuvoje. Jei dar neragavote arba ragavote tik kavinėje, siūliau šią rudens simboliu pasaulyje tampančią kavą nesunkiai pasigaminti savo namuose.

Moliūgų latės kava

Jums reikės:

  • moliūgo
  • kavos
  • paprasto / augalinio pieno (nebūtina)
  • cinamono
  • malto imbiero
  • gvazdikėlių
  • muskato
  • kvapniųjų pipirų
  • kardamono

*tikrai nėra būtina naudoti visų prieskonių, sąrašą galite sutrumpinti (arba išvis naudoti tik vieną mėgstamą prieskonį), atsižvelgę į savo skonį. Taip pat galite kavą paskaninti klevų ar kitu mėgstamu sirupu.


Kaip gaminti:

1 žingsnis – moliūgų prieskoniai

Moliūgo džiovinimas

• Moliūgą supjaustome dalimis, tada visas daleles kruopščiai nulupame, išvalome nuo sėklų (beje, jei norite, galite džiovinti ir moliūgo žievelę).

• Supjaustome daleles į mažesnius gabalėlius ir virtuviniu kombainu ar trintuvu juos susmulkiname (sutarkuojame).

• Paskirstome susmulkintą moliūgą ant maisto džiovyklės padėklų.

• Nustatome iki +55 laipsnių temperatūrą ir džioviname apie 10-12 valandų priklausomai nuo moliūgo drėgmės/sultingumo (nurodytas džiovinimo laikas ir temperatūra Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, džiovinant su kitomis maisto džiovyklėmis, laikas gali skirtis). Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galite džiovinti žemesnėje temperatūroje, bet tuomet džiovinimo laikas prailgės.

Moliūgų miltelių (prieskonių) paruošimas

• Jeigu moliūgų miltelius iš džiovinto moliūgo gaminsite ne iš karto, prieš sumalant džiovintą moliūgą į miltelius, rekomenduojama jį papildomai padžiovinti. Norėdami tai padaryti, paskirstykite džiovintas moliūgų drožles ant padėklų ir papildomai padžiovinkite porą valandų.

• Džiovintas drožles sumalkite kavamale arba blenderiu ir persijokite per sietelį (kad nesusidarytų gumuliukų ir į miltelius nepatektų nesumaltų didelių dalelių).

• Išsijotas daleles, kurios neprabyrėjo pro sietelį, vėl malame kavamale ir kartojame procesą, kol visos moliūgo dalelės susimala iki miltelių.


2 žingsnis – kava

Sau įprastu būdu gaminame mėgstamą kavą (su pienu arba be, pasaldintą arba ne) ir dedame moliūgų miltelių ir prieskonių pagal savo asmeninį skonį.


Kiti džiovinto moliūgo miltelių (prieskonių) panaudojimo būdai

Jeigu, pasigaminus moliūgų prieskonius, moliūgų kavos skonis Jūsų nesužavėjo – ne bėda, nes šių prieskonių panaudojimas be galo platus. Naudojant juos vienus ar sumaišius su kitais prieskoniais, džiovinto moliūgo milteliai gali būti panaudojami gardinti sriuboms, salotoms, vaisių ir daržovių kokteiliams, kepiniams ir kitiems desertams, mėsos patiekalams, jogurtams ir kitiems pieno produktams, padažams bei kitur.

O moliūgų ir visų kitų maisto produktų džiovinimui Jums rekomenduoju savo paties naudojamą Ezidri maisto džiovyklę, su kuria galite susipažinti čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI

 
Kategorija: Džiovinimo receptai