Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Sveikuoliški obuolių duoniukai su vaisių džiovykle

34109 Peržiūros 181 Liked
 

Obuolių duoniukų receptas

Turbūt daugelis iš mūsų turi mėgstamus sveikus užkandžius, kuriais stengiamės pakeisti daug pridėtinių cukrų, konservantų ir kitų priedų turinčius skanumynus. Visgi, visada norisi, kad tai, kas sveika, būtų dar ir skanu. Šiandien siūlau Jums ne tik sveiką, bet ir nepaprastai skanų, visai paprastai pagaminamą užkandį - obuolių duoniukus.

Įsivaizduokite: kai tik pradedate pjaustyti obuolį, saldus ir gaivus aromatas užpildo visą virtuvę. Trupučio cinamono pridėjimas suteikia šiltą, jaukų kvapą, kuris dar labiau sužadina apetitą. Sumaišykite visus ingredientus – linų sėmenis, sultingą obuolių tyrę, riešutus ir džiovintus vaisius – ir jaučiate, kaip skoniai susilieja į nuostabią harmoniją.

Receptas

Jums reikės (kiekis 1 padėklui):

  • 1 obuolio
  • 70 gramų linų sėmenų
  • 150 gramų vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • sezamo sėklų (pagal skonį)
  • mėgstamų riešutų (pagal skonį)
  • abrikosų, datulių ar kitų mėgstamų džiovintų vaisių (pagal skonį)

Kaip gaminti:

  1. Paruošimas: Linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 2-3 valandoms, kol jie išbrinks ir taps želatininės konsistencijos.
  2. Obuolių paruošimas: Obuolį supjaustome skiltelėmis ir sutriname trintuvu (blenderiu/mikseriu) iki konsistencijos su nedideliais gabaliukais, kad išlaikytų malonų tekstūrą.
  3. Ingredientų maišymas: Sumaišome visus ingredientus: išbrinkusius linų sėmenis, obuolių tyrę, cinamoną, sezamo sėklas, riešutus ir džiovintus vaisius. Masė turėtų būti vientisa ir kvapni.

Kaip džiovinti:

  1. Paruošimas džiovinimui: Maisto džiovyklės pastilės padėkliuką lengvai patepame pasirinktu augaliniu aliejumi, kad po džiovinimo duoniukai lengvai nusiimtų nuo padėkliuko.
  2. Masės išdėstymas: Paruoštą masę tolygiai išlyginame ant padėkliuko mentele ar šaukštu, stengdamiesi, kad storis būtų vienodas.
  3. Džiovinimo procesas: Maisto džiovyklėje nustatome 45°C temperatūrą ir džioviname masę apie 10 valandų, kol ji pasiekia norimą konsistenciją. Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galima džiovinti žemesnėje temperatūroje (pvz., 40°C), bet tada džiovinimo laikas prailgės. *Nurodytas džiovinimo laikas ir temperatūra Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, džiovinant su kitomis maisto džiovyklėmis, laikas gali skirtis.*

Baigiamasis etapas:

Pasibaigus džiovinimo laikui, nuimame išdžiovintą duoniukų masę nuo padėkliuko, leidžiame jai atvėsti ir tada sulaužome arba supjaustome gabaliukais.

Malonaus džiovinimo ir skanaus!


Džiovyklės rekomendacija:

O norintiems ne tik obuolių duoniukų, bet ir daugybės kitų skanių ir sveikų užkandžių – vaisių, daržovių, žolelių, grybų, uogų, mėsos ar žuvies – nuoširdžiai rekomenduoju Ezidri maisto džiovyklę. Šią džiovyklę naudoju jau ne pirmus metus, ir esu sužavėtas jos galimybėmis bei rezultatais.

Įsivaizduokite: vos per kelias valandas jūsų namai prisipildo nuostabiausių aromatų, o jūsų stalas – sveikų ir gardžių užkandžių. Su Ezidri maisto džiovykle viskas įmanoma! Ji užtikrina, kad visi džiovinami produktai išlaikytų savo natūralų skonį, aromatą ir maistingumą. Tai ne tik prietaisas – tai jūsų kelias į sveiką ir skanų gyvenimo būdą.


Realūs mūsų klientų atsiliepimai apie Ezidri iš Facebook'e ir Googl'e:

 

Džiovyklės pristatymas

Suprantame, kaip svarbu gauti užsakytą prekę kuo greičiau, ypač vaisių džiovyklę sezono metu, todėl džiovyklę Lietuvoje pristatome per 1-2 darbo dienas, jei ji užsakyta iki 10 val.


SUSIPAŽINTI SU VAISIŲ DŽIOVYKLE

Turite klausimų? Reikia išsamios konsultacijos? Skambinkite:

+37064277778

 
Ar šis tinklaraščio įrašas jums buvo naudingas?