Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Obuolių duoniukai

1800 Peržiūros
 

Turbūt daugelis iš mūsų turi tam tikrus mėgstamus sveikus užkandžius, kuriais stengiamės pakeisti daug pridėtinių cukrų, konservantų ir kitų priedų turinčius skanumynus. Visgi, visada norisi, kad tai, kas sveika, būtų dar ir skanu. Tad šiandien siūlau Jums savo atrastą, man asmeniškai labai skanų sveiką ir visai paprastai pagaminamą užkandį - obuolių duoniukus. 

Obuolių duoniukų receptas

Jums reikės (kiekis 1 padėklui):

1 obuolio

70 gramų linų sėmenų

150 gramų vandens

1 arbatinio šaukštelio cinamono

sezamo sėklų (pagal skonį)

mėgstamų riešutų (pagal skonį)

abrikosų, datulių ar kitų mėgstamų džiovintų vaisių (pagal skonį)


Kaip gaminti:

- linų sėmenis užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 2-3 valandoms;

- obuolį papjaustome skiltelėmis ir trintuvu (blenderiu / mikseriu) sutriname nepilnai, t. y. iki konsistencijos su nedideliais gabaliukais;

- sumaišome visus ingredientus: linų sėmenis, obuolių tyrę, cinamoną, sezamo sėklas, riešutus ir džiovintus vaisius.


Kaip džiovinti*:

- maisto džiovyklės pastilės padėkliuką lengvai patepame pasirinktu augaliniu aliejumi, kad po džiovinimo duoniukai nepriliptų prie padėkliuko;

- paruoštą masę išdedame ant pastilės padėkliuko ir išlyginame mentele / šaukštu; 

- maisto džiovyklėje pasirenkame 45°C temperatūrą ir džioviname išdėtą masę iki traškumo apie 10 val.

Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galite džiovinti žemesnėje temperatūroje (aš asmeniškai beveik viską džiovinu 40°C temperatūroje), bet tuomet džiovinimo laikas prailgės.

*nurodytas džiovinimo laikas ir temperatūra Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, džiovinant su kitomis maisto džiovyklėmis, laikas gali skirtis.

- pasibaigus džiovinimo laikui, nuimame išdžiovintą duoniukų masę nuo padėkliuko, leidžiame jai atvėsti ir tada sulaužome / supjaustome gabaliukais.

Malonaus džiovinimo ir skanaus!


O norintiems maisto džiovyklės ne tik obuolių duoniukų ir kitų panašių užkandžių, o ir vaisių, daržovių bei žolelių, grybų, uogų, mėsos ar žuvies džiovinimui nuoširdi mano rekomendacija - Ezidri maisto džiovyklė, kurią jau ne pirmus metus naudoju ir pats - joje vienu metu galėsite džiovinti bet kokius maisto produktus. Apie Ezidri maisto džiovyklę daugiau sužinoti galite, paspaudę čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI



 
Kategorija: Džiovinimo receptai