Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Braškių marmeladas

911 Peržiūros
 

Ar čia yra tokių, kurie šaldikliuose dar turite praėjusią vasarą užšaldytų uogų? Turbūt visi esame turėję tokių metų, kai šaldai, šaldai tas uogas šaldiklyje, o artėjant vasarai supranti, kad prie jų net neprisilietei. Ką daryti su šaldytomis uogomis, kai ant kulnų jau lipa pavasaris ir vasara su šviežiomis uogomis?

Pasigaminkite uogų marmeladą!


Braškių marmelado receptas

Jums reikės:

- 500 gramų šaldytų braškių (arba kitų uogų, pavyzdžiui, puikiai tinka ir avietės)

- 10 gramų agar-agar (želatinos pakaitalas)

- 150 gramų fruktozės

- 300 gramų vandens


Kaip gaminti:

- želatinos pakaitalą agar-agar supilame į vandenį ir palaikome 10 minučių;

- į vandenį su agar-agar įdedame fruktozę, supilame viską į virimui tinkamą indą;

- agar-agar su fruktoze verdame 1 minutę;

- šaldytas braškes sutriname trintuvu / blenderiu iki vientisos masės (braškių iš anksto atšildyti nereikia, triname neatšildytas);

- prikaistuvyje šildom braškių tyrę (bet ne iki užvirimo!);

- į pašildytas braškes įdedame agar-agar masę ir gerai viską pamaišome.


Kaip džiovinti*:

- maisto džiovyklės padėkliukus skirtus džiovinti pastilei lengvai patepame pasirinktu augaliniu aliejumi, kad marmeladas nepriliptų prie padėkliukų;

- masę išpilstome ant pastilės padėkliukų ir duodame jai atvėsti bei sustingti;

- sustingus masei padėkliukuose, imame mentelę (aš naudojau silikoninę) ir supjaustome sustingusią masę nedideliais gabaliukais;

- gabalėlius su silikonine mentele išimame po vieną ir išdėliojame ant tinklelio (jeigu tokio neturite, galite bandyti išdėlioti tiesiog ant padėklo);

- maisto džiovyklėje pasirenkame 45°C temperatūrą ir džioviname apie 12 val.

Norint išsaugoti daugiau maistingųjų medžiagų, galite džiovinti žemesnėje temperatūroje (aš asmeniškai beveik viską džiovinu 40°C temperatūroje), bet tuomet džiovinimo laikas prailgės.

*nurodytas džiovinimo laikas ir temperatūra Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, džiovinant su kitomis maisto džiovyklėmis, laikas gali skirtis.

Malonaus džiovinimo ir skanaus!


O norintiems maisto džiovyklės ne tik marmelado ir kitų užkandžių, o ir vaisių, daržovių bei žolelių, grybų, uogų, mėsos ar žuvies džiovinimui nuoširdi mano rekomendacija - Ezidri maisto džiovyklė, kurią jau ne pirmus metus naudoju ir pats - joje vienu metu galėsite džiovinti bet kokius maisto produktus. Apie Ezidri maisto džiovyklę daugiau sužinoti galite, paspaudę čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI



 
Kategorija: Džiovinimo receptai