Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

TOP klaidos, gaminant pastilę

504 Peržiūros 10 Liked
 

Vis grožitės kitų pagamintomis pastilėmis, bet patys gaminti nesiryžtate? O gal bandėte gaminti, bet iš pastilių džiovinimo gavosi šnipštas ir vis svarstote, ką padarėte ne taip? Šiame įraše pasidalinau savo patirtimi ir pasistengiau surašyti, mano manymu, dažniausiai pasitaikančias klaidas, gaminant pastilę.


Dažniausiai daromos klaidos, gaminant pastilę

1. maisto džiovyklės padėkliukai, skirti džiovinti pastilei, nesutepami aliejumi. Prieš pilant tyrei ant padėkliuko, nepamirškite lengvai sutepti jį pasirinktu augaliniu aliejumi, kad po džiovinimo pastilė nepriliptų prie padėkliuko ir gražiai bei lengvai nuo jo nusiimtų.

2. per trumpai / per mažai sutrinta tyrė. Skirkite daugiau laiko pastilės ingredientų plakimui / trinimui - neskubėkite, tegul visi ingredientai susiplaka į vieną, tolygią masę, kad neliktų gumulėlių ir pan. Tyrė turi gautis vientisos, purios konsistencijos - tai leis išvengti suskilinėjimo džiovinant pastilę. Jeigu tyrė per tiršta - įpilkite vandens, tokią pastilę bus lengviau paskirstyti padėkliukuose ir ji turės mažiau rizikos sutrūkinėti džiovinimo metu.

3. didelio kiekio cukraus / medaus naudojimas. Cukraus ir medaus naudojimas prailgina džiovinimą ir sunku pasakyti, kokiam laikui (pasitaikė atvejų, kai džiovinama pastilė nedžiūdavo 2 paras…). Rekomenduoju vengti didelių kiekių cukraus ir medaus pastilių gaminime, geriau įdėkite papildomai saldesnių vaisių - datulių, bananų, kriaušių ar kt.

4. per ilgas džiovinimas. Kartais atrodo, kad ilgas džiovinimas garantuos, kad Jūsų pastilė yra pilnai išdžiūvusi, tačiau iš tikrųjų, jeigu pastilę galima lengvai nuimti nuo padėkliuko - ji jau išdžiūvusi. O ilgas džiovinimas gali nulemti tai, kad pastilė bus sausa ir kieta.

Bet! Kartais pasitaiko, kad ir pilnai išdžiūvusios pastilės lieka lipnios (jeigu sudėtyje yra cukraus, medaus, labai saldžių obuolių, kriaušių, itin saldžių uogų ar kt.) ir ilgas džiovinimas to nepakeis. Ir negalvokite, kad tai yra blogai, tiesiog tokią savybę turi pastilės, kurių sudėtyje yra daugiau (ne)pridėtinio cukraus.

5. neteisingas temperatūros pasirinkimas (nesilaikant instrukcijos). Džiovinant pastilę, reikia laikytis gamintojo instrukcijoje nurodytų džiovinimo laiko ir džiovinimo temperatūros tam produktui, kurį džiovinate. Galima minimaliai ją koreguoti (pavyzdžiui, džiovinti mažesnėje temperatūroje ilgesnį laiką, siekiant išsaugoti visas maistingąsias medžiagas), bet džiovinant prie itin aukštų temperatūrų, siekiant greitesnio rezultato, jo nepasieksime, o tik rizikuosime sugadinti produktą (pastilė gali džiūti netolygiai).

6. norėjimas, kad pastilė išdžiūtų greitai, nors ne visi produktai tam tinkami. Tam tikri vaisiai / uogos džiūna ilgiau, pavyzdžiui, pastilė iš juodųjų serbentų džius daug ilgiau nei pastilė iš bananų ir obuolių.

7. darote viską teisingai, bet…

Deja, ne visi produktai pasiduoda džiovinimui. Yra tam tikri produktai, vaisių ir daržovių veislės, kurios netinka džiovinimui. Pavyzdžiui, tam tikros veislės pomidorai džiovinant juoduoja, o tam tikrų veislių obuoliai dėl pektino kiekio apsunkina pastilės džiovinimą ir tai - ne Jūsų klaida, tiesiog kai kurie produktai nedraugauja su džiovinimu :)

Tai - tikrai ne visos klaidos! Jų yra ir daugiau, bet išskyriau, mano nuomone, pasitaikančias dažniausiai. O vienintelis būdas jų išvengti - kuo daugiau džiovinti, bandyti ir daryti tai su kokybiška, pastilių džiovinimui pritaikyta maisto džiovykle.

Jeigu ieškote tokios, mano rekomendacija - idealiai tam pritaikyta maisto džiovyklė Ezidri, kurioje vienu kartu galėsite ne tik išdžiovinti mažiausiai 15-a pastilių, bet ir galėsite džiovinti bet kokius kitus produktus - grybus, obuolius ir kitus vaisius, uogas, daržoves, žoleles ir net mėsą ir žuvį! Apie Ezidri maisto džiovyklę daugiau sužinoti galite, paspaudę čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI

P. S. Jeigu iš šio straipsnio Jums susidarė įspūdis, kad gaminti pastilę sudėtinga, žinokite, kad taip tikrai nėra! Gaminti pastiles namų sąlygomis visai paprasta, tiesiog nuo klaidų nėra apsaugotas nei vienas iš mūsų, jų kartais pastaiko visiems, o visada geriausia mokintis iš svetimų klaidų nei iš savо.

Lengvo džiovinimo ir skanių pastilių!



 
Ar šis tinklaraščio įrašas jums buvo naudingas?