Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Džiovintų pomidorų milteliai: skonis, kuris Jus maloniai nustebins

835 Peržiūros 12 Liked
 

Lietuviško daržo pažibos – pomidorų sezonas jau čia pat – daržai raudonuos nuo gausaus derliaus! Tačiau ką daryti, kai pomidorai sunoksta visi tuo pat metu? Turiu Jums puikų patarimą – džiovinti ir gaminti pomidorų miltelius (prieskonius)! Įsivaizduokite, visus metus gardindami įvairius patiekalus mėgausitės savo daržo pomidorų skoniu, o kartu ir išsaugosite visą pomidorų derlių.

O ir vaisių džiovyklė padės Jums pasigamti pomidorų miltelius (prieskonius) lengvai ir greitai – pasiruoškite kelionei į neatrastų skonių pasaulį!


Džiovintų pomidorų milteliai

Jums reikės:

- 8-9 vnt. vidutinio dydžio pomidorų (5 džiovyklės padėklams)*;

- prieskonių (pagal skonį, pavyzdžiui, raudonėlių, baziliko, rozmarino ar kitų) - jeigu nenorite, prieskonių galite ir visai nedėti;

- druskos ir pipirų (pagal skonį, jeigu norite).


Pasiruošimas:

- paruoškite pomidorus: nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos daržovių pjaustykle arba peiliu vienodais 5 mm storio griežinėliais. Įkvėpkite savų pomidorų kvapo – juk jau dabar pradeda žadinti apetitą, ar ne?

- dėliokite: išdėliokite pomidorus ant padėklo tvarkingai viena eile.

Patarimas: aš pomidorus džiovinu ant plono tinklelio, taip pomidorai neprilimpa prie padėklo ir juos patogiau nuimti;

- Pagardinkite: norite dar daugiau skonio? Jei norite, išdėliotus pomidorų griežinėlius pabarstykite pasirinktais prieskoniais, druska, pipirais.

Svarbu: pačioje apačioje rekomenduoju įdėti tvirtą padėkliuką pastilei tam, kad ant jo subėgtų visos likusios pomidorų sultys.


Džiovinimas* – kantrybės menas:

- nustatykite temperatūrą: maisto džiovyklėje pasirinkite 45-50°C temperatūrą ir džiovinkite apie 8-12 val. (priklausomai nuo pomidorų sultingumo / drėgmės) – pomidorai turėtų tapti traškūs kaip traškučiai.

*nurodytas džiovinimo laikas ir temperatūra Ezidri FD1000 maisto džiovyklėje, džiovinant su kitomis maisto džiovyklėmis, laikas (o taip pat ir nurodytas pomidorų kiekis 5 padėklams) gali skirtis.

Norite išsaugoti dar daugiau naudingųjų medžiagų? Džiovinkite 40°C temperatūroje (aš asmeniškai beveik viską džiovinu 40°C temperatūroje), bet kantrybės reikės daugiau – džiovinimo laikas prailgės.


Miltelių (prieskonių) gaminimas:

- atvėsinkite: leiskite džiovintiems pomidorų traškučiams šiek tiek atvėsti. 

- sumalkite: tuomet kavamale arba trintuvu (blenderiu) sumalkite pomidorų traškučius iki miltelių. Pajusite, kaip jų aromatas užlieja Jūsų virtuvę!

- papildomi skoniai: jei norite dar daugiau įvairovės, sumaišykite miltelius su kitais prieskoniais, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos, kajeno pipirais arba kitais mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis.


Kur panaudoti?

Pomidorų milteliai tiks visur! Padažams, marinatams, kiaušinienei, salotoms, troškiniams, sriuboms… ir dar daug kur kitur! Panaudojimo variantų – begalybė, viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos. Pasiruoškite skonių kelionei ir pasigaminkite šių pomidorų miltelių, tikiu, kad skonis Jūsų nenuvils.

Malonaus džiovinimo ir skanaus!


Džiovyklės rekomendacija:


Realūs mūsų klientų atsiliepimai apie Ezidri iš Facebook'e ir Googl'e:

 

Džiovyklės pristatymas

Suprantame, kaip svarbu gauti užsakytą prekę kuo greičiau, ypač vaisių džiovyklę sezono metu, todėl džiovyklę Lietuvoje pristatome per 1-2 darbo dienas, jei ji užsakyta iki 10 val.


SUSIPAŽINTI SU VAISIŲ DŽIOVYKLE

Turite klausimų? Reikia išsamios konsultacijos? Skambinkite:

+37064277778

 
Žymės : Pomidorai, Prieskoniai
Kategorija: Džiovinimo receptai