Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Rasakilos nauda

6399 Peržiūros
 

Rasakilos nauda


Kukliai atrodantis, bet labai vertingas pievų, miškų, paupių augalas, plačiai paplitęs visoje Lietuvoje. Senovėje laikytas stebuklingu.
Žydi nuo gegužės iki spalio mėnesio, šiuo laikotarpiu ją galima rinkti.

Surinkus, sudžiovinti galima paskleidus ir išskirsčius žoles plonais sluoksniais ant popieriaus, tačiau džiovinimo patalpa turėtų būti gerai vėdinama ir nepraleisti tiesioginių saulės spindulių. Dėl to, kad šio kaip ir visų kitų vertingų augalų atsargų turėtumėte visus metus, siūloma džiovinti žoles maisto džiovyklėje. Tai - patogiausias, saugus, greitas ir patikimas būdas, išlaikantis veiksmingas medžiagas, skonį ir sodrias spalvas.

O kuo žmonėms tokia naudinga rasakila? Liaudies medicinoje ji yra naudojama virškinimo sistemos sutrikimams, viduriavimui, bronchitui, cukraligei, reumatui, mažakraujystei, įvairioms moteriškoms ligoms, plaučių uždegimui, tuberkuliozei, bronchinei astmai, odos ligoms gydyti. Taip pat rasakila stiprina raumenis, sąnarius, skatina šlapimo išsiskyrimą, gerina širdies veiklą ir yra stebuklingas vaistas žaizdoms gydyti, jas sutraukia ir labai greitai užgydo. O po danties išrovimo, dažnai skalaujant, žaizda užsitraukia per dieną! Be to džiovinti augalo lapai gali būti naudojami kaip prieskoniai įvairiems patiekalams. Naudojama džiovinta, žalia, sutrinta ar nuoviras.

Džiovinant maisto džiovyklėje, reikėtų rinktis ne aukštesnę nei 40°C temperatūrą, kad būtų išsaugotos visos naudingosios augalo savybės ir būtų gaunama maksimali nauda Jūsų organizmui.

Aš rekomenduoju maisto džiovyklę Ezidri, kurią naudoju pats: SUSIPAŽINK SU EZIDRI