Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Trintų mėlynių saldainai

5139 Peržiūros
 

Džiovinti trintų mėlynių saldainukai (juostelės)

Mėlynės labai koncentruotos, tad vien jas trinti ir džiovinti juosteles (pastilę) nevertėtų. Nes skonis bus per intensyvus ar net kartus ir nieko panašaus į šviežias mėlynes. Trintų vaisių/uogų tyrėje, mėlynių tūrėtų būti ne daugiau nei 15 %. Likusią dalį galėtų sudaryti obuoliai, kriaušės, bananai.

Mėlynių ir obuolių receptas:

  • Perrinkite ir išplaukite mėlynes
  • Susmulkinkite jas smulkintuvu
  • Iškepkite orkaitėje obuolius: 
  1. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite juos ketvirčiais
  2. Iškaulinkite
  3. Sudėkite į kepimo skardą
  4. Įpilkite stiklinę vandens
  5. Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje 30-40 min.
  6. Iškepus nuimkite žievelę. Ji nusiims labai lengvai. Tačiau galima palikti ir su žievele.
  7. Sutrinkite smulkintuvu
  • Taip paruoštus obuolius sumaišykite su mėlynėmis
  • Įdėkite bananą ir viską sutrinkite smulkintuvu
  • Sutrinta tyrė turi būti kuo skystesnė. Jei per tiršta, įpilkite vandens.
  • Masė turi būti tokio skystumo, kad pilant ją ant padėklo skirto pastilei/tyrėms ji pati pasiskirstytų per visą padėklą.
  • Ištepkite džiovyklės padėklą šlakeliu aliejaus.
  • Supilkite sutrintą tyrę.
  • Norėdami išsaugoti kuo daugiau vitaminų, džiovinkite 40 C temperatūroje apie 8 val.

Gaminta su džiovykle Ezidri FD1000.

SKANAUS !

Jei domitės džiovyklėmis, kurios pritaikytos džiovinti vaisines juosteles, pastilę ar kitą skystą masę be jokio vargo, SPAUSKITE ČIA

 
Kategorija: Džiovinimo receptai