Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Džiovinti marinuoti agurkai

894 Peržiūros
 

Kasmet marinuojate ar rauginate agurkus, tačiau ne visuomet spėjate juos suvalgyti? Tuomet rekomenduoju išbandyti puikų būdą, kaip ne tik atlaisvinti lentynas nuo dulkėmis nuklotų stiklainių, bet ir atrasti naujų šios daržovės skonių.

Džiovinti marinuoti (ar rauginti) agurkai bus puikus daržovių „paruoštukas“, kurį galėsite dėti į sriubas, įvairius daržovių ir mėsos ar kitus patiekalus arba tiesiog naudoti kaip užkandį.

Marinuotų (arba raugintų) agurkų džiovinimui Jums reikės:

marinuotų (arba raugintų) agurkų (kiekis – pagal Jūsų norus)

Kaip gaminti (džiovinti):

- agurkus supjaustykite 5 mm storio griežinėliais

- išdėliokite agurkų griežinėlius ant maisto džiovyklės padėklų

- džiovinkite agurkus maisto džiovyklėje 60 °C temperatūroje apie 6-7 valandas (drėgmė turi visiškai išgaruoti).

 

Tinkamai išdžiovinti agurkai turi būti tvirti ir traškūs. Laikui bėgant, džiovinti agurkai tampa elastingesni, bet savo skonio nepraranda.

Malonaus džiovinimo ir skanaus!

O be jokių rūpesčių išdžiovinti ne tik agurkus, o ir bet kurį kitą maisto produktą Jums visuomet padės Ezidri maisto džiovyklės, su kuriomis galite susipažinti čia: SUSIPAŽINK SU EZIDRI

 
Kategorija: Džiovinimo receptai