Tinklaraščio navigacija

Naujausi įrašai

Tinklaraščio žymės

Kiaulpienė

5096 Peržiūros
 

Kiaulpienė 

Jau greitai miestai, laukai, pamiškės, nusidažys geltona spalva. Į saulę stiebsis kiaulpienės - viena vertingiausių vaistažolių, augančių Lietuvoje, turinti beveik pusę naudingų Mendelejevo lentelės cheminių elementų.
Renkamos kovo ir balandžio mėnesiais pavasarį, arba spalio ir lapkričio rudenį. Tuomet jos turi daugiausia naudingų medžiagų.
Pradžioje renkamos kiaulpienių šaknys, kai paauga lapai ir tampa didesni, šaknų nebekasame, renkame lapus. Jie puikiai tinka salotoms, arbatoms ir prieskoniams. Dar vėliau kotus ir žiedus, tai puikus vitaminų šaltinis.
 
Juk taip norisi visu tuo mėgautis ištisus metus, todėl jau dabar galite pasiruošti žiemai ir prisidžiovinti. Išbandytas patogiausias būdas – naudojant vaisių džiovyklę, kuri išsaugos skonį, sodrias spalvas ir naudingąsias medžiagas.
Naudojant vaisių džiovyklę, rekomenduojama pasirinkti 30°C temperatūrą, taip išsaugosite visas naudingąsias džiovinamų augalų ir kitų maisto produktų medžiagas. Prieš džiovinant šaknis reikėtų gerai jas nušveisti ir supjaustyti gabaliukais (kažkur 0,5 - 1 cm).
 
Būkim sveiki ir visada prisiminkim paprastą tiesą. Truputis yra vaistas, šiek tiek daugiau - maistas, per daug - nuodas.
 
Be to, džiovinant maisto džiovyklėje, sutaupysite laiko ir galėsite džiaugtis kitų džiovintų produktų įvairove ir gausa savo namuose!
 
 

Aš rekomenduoju maisto džiovyklę Ezidri, kurią naudoju pats: SUSIPAŽINK SU EZIDRI