Turite klausimų? Skambinkite! 864277778
logo
Obuolių pagrindas vaisinėms juostelėms/ rolams

Obuolių pagrindas vaisinėms juostelėms/ rolams

Obuolių pagrindas vaisinėms juostelėms/ rolams

 

 

Jei norite, kad Jūsų vaisinės juostelės ar rolai būtų kuo elastingesni ir skanesni, naudokite kaip pagrindą keptus obuolius. 

Nekepti obuoliai tokio elastingumo nesuteiks.

Be to, keptuose obuoliuose gausu pektinų.


Dalinamės su Jumis receptu, kaip tokį pagrindą paruošti:

 

1. Rinkitės rūgštesnius obuolius. Kuo obuoliai rūgštesni, tuo geresnis išdžiovintos masės elastingumas.

2. Supjaustykite obuolius į ketvirčius.

3. Išimkite kauliukus.

4. Nužievinti nėra būtina. Jei norite, galite tai padaryti jau iškepus obuolius. Bus daug lengviau.

5. Į kepimo skardą sudėkite obuolius ir įpilkite 1 puodelį vandens. Nebijokite pilti vandens, kuo bus daugiau sulčių, tuo bus geresnės vaisinės juostelės.

6. Kepkite 30-40 min. 180 C.

7. Iškepus sutrinkite smulkintuvu (blenderiu). 

8. Įmaišykite į trintas uogas/ vaisius apie 50-60 proc. taip paruoštų obuolių.

 

 

PATARIMAI:

Galite įmaišyti pagal skonį ir lygiai taip pat keptų kriaušių. Jos suteiks saldumo ir papildomo elastingumo bei skonio.

 

Rekomenduojame obuolių išsikepti daugiau, nepanaudotus užšaldyti ir panaudoti vėliau, gaminant kitas vaisines/ uogų juosteles.

 

SKANAUS !

 

Jei domitės džiovyklėmis, kurios pritaikytos džiovinti vaisines juosteles, pastilę ar kitą skystą masę be jokio vargo, spauskite čia