Vaisinių juostelių kriaušinis pagrindas

list Kategorija: Receptai Data: comment Komentarai: 0 favorite Žiūrėta: 1617

Išdžiovinus trintų abrikosų, serbentų ar kitų rūgščių vaisių/uogų juosteles, jos būna labai rūgščios. Ką daryt?

Išdžiovinus trintų abrikosų, serbentų ar kitų rūgščių vaisių/ uogų juosteles, net ir dedant bananus ar medaus, jos būna labai rūgščios ir nelabai valgomos.

Kad skonis būtų puikus, maloniai saldus ir nereikėtų cukraus ar daug medaus, kaip pagrindą naudokite orkaitėje keptas kriaušes.

Receptas:

  1. Nuplaukite kriaušes.
  2. Supjaustykite jas ketvirčiais.
  3. Iškaulinkite.
  4. Sudėkite į kepimo skardą.
  5. Įpilkite stiklinę vandens.
  6. Kepkite orkaitėje 180 C temperatūroje 30-40 min.
  7. Iškepus sutrinkite smulkintuvu.
  8. Maišyti 30-60 % taip paruoštų kriaušių su trintais rūgščiais vaisiais/ uogomis.
  9. Galima pasigaminti daugiau, užšaldyti ir panaudoti džiovinant vaisines juosteles kitą kartą.

Nauda:

  1. Keptose kriaušėse gausu pektinų.
  2. Suteikia saldumo.
  3. Suteikia elastingumo.
  4. Suteikia minkštumo.

Skanaus.

Jei domitės džiovyklėmis, kurios pritaikytos džiovinti vaisines juosteles, pastilę, spauskite čia.

Susieta žymomis

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis